Hur man gör en tändare

Hej till dig trogna läsare vänner, vi är mycket glada att ha dig tillbaka idag för en helt ny artikel som kommer att behandla ett ämne som är minst sagt originellt.

Idag kommer vi att titta tillsammans på hur man gör en tändare! Vi ska faktiskt försöka ge dig en liten handledning så att du kan göra din egen tändare.

1 – Ett mycket användbart verktyg

När du är rökare befinner du dig ofta i en situation där ingen har en tändare att mata dig med, när du själv inte har en.
Du har glömt din tändare någonstans, en vän har lånat ut den till dig under en lång tid eller så har du helt enkelt tappat bort den.

Få inte panik, vi har en lösning för dig! Om du tittar på Orange Is The New Black har du säkert märkt att kvinnorna röker en hel del cigaretter. Men hur gör de det om tändare är förbjudna i fängelset? Helt enkelt med ett helt klassiskt batteri och lite tuggummi.

Det är den lösningen vi förklarar för dig idag i vår nya tutorial.

Först måste du ta bort bladet som omger tuggummit. Klipp 1/3 av bladet så att bara en remsa återstår. Denna remsa ska vara mycket bred i ändarna och mycket tunn i mitten.

Tuggummifolie av aluminium

Fäst sedan aluminiumremsans två ändar på batteriets över- och undersida.

2 – Nu är det din tur!

Använd nya batterier. Börja inte med ett urladdat batteri. Dessutom behöver du den laddning som finns i batteriet för att få fram en låga. De flesta batterier är lämpliga, men AA alkaline är den typ som oftast används för denna typ av tändare och har rätt storlek. Ta om möjligt ett två- eller niovoltsbatteri, eftersom ett enda AA-batteri kanske inte ger tillräckligt med ström.

Tända eld med batteri

Förbered folien. Du behöver aluminiumfolie till den här tändaren. Om du inte har någon folie kan du använda någon annan typ av folie.
Om du använder AA-batterier viker du folien en gång och gör en remsa som är ca 1 cm bred och 8 cm lång.

På så sätt får du en brygga över batteriet och de två ändarna kommer att vara anslutna.
Den måste vara tillräckligt tunn för att värmas upp snabbt, men inte så tunn att den brinner eller spricker omedelbart.
Justera bara storlek och form för att hitta den som passar bäst.

Flambatteri tuggummi

Var försiktig så att du inte håller batteriet över ett vitt pappersark, eftersom det blir mycket varmt mycket snabbt. Förbered det material som ska överföras. Den här typen av låga tänds mycket snabbt och slocknar lika snabbt.

Om du vill att lågan ska fortsätta brinna måste du förbereda ett brännbart material som håller lågan brinnande.< Använd till exempel pappersark, tidningar eller torra löv.
Det är viktigt att flytta lågan och förhindra att stapeln fattar eld, eftersom den kan explodera.

Nu när papperet är tänt kan du tända en cigarett eller något annat!

Om du föredrar riktiga tändare har vi en helt fantastisk samling av vackra tändare som får dig att dregla av lycka.

Det är så den här artikeln slutar, du kan hitta vår andra artikel om Utility of the lighter för att ta reda på mer.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *