Hur öppnar man en öl med en tändare?

Hej alla, välkommen till ett nytt blogginlägg, som kommer att ta itu med ett problem som vi alla säkert har mött på minst en fest…

Tillsammans kommer vi att titta på de bästa teknikerna för att kunna öppna en öl med en tändare! Vem har inte suttit med armarna i vädret för att din vän inte hade någon kapsylöppnare?

Så ta fram din bästa tändare och din bästa ölflaska, vi ska lära dig hur du enkelt öppnar en öl!

1 – Förberedelser

Jag tror att den här situationen har hänt ganska många av oss.
På en liten kväll med vännerna är det dags för en pratstund över god mat och dryck. Öl är kanske den dryck som för människor samman mest.

Öl Vänner Kväll

Oavsett om det är en liten aperitif, en fotbollskväll eller en återförening, är ölflaskan ofta närvarande. Men när det inte finns någon kapsylöppnare, hur gör man då för att njuta av den kylda drycken?

För det första tar du flaskan i din icke-dominanta hand, klämmer åt den och placerar tummen och pekfingret nära kapsylen.
Du måste lämna precis tillräckligt med utrymme mellan locket och dina två fingrar för att du ska kunna placera din tändare.

Beer Hand

När detta är gjort måste du förstå hur det kommer att hända nästa.

Ju närmare ditt finger är locket, desto lättare kommer det att bli. Så, naturligtvis är det lättare för mig att säga än att göra erkänner jag. 

Ditt finger kommer att vara den pivot som hjälper tändaren att poppa kapseln. Med förberedelsefasen nu (hoppas jag) klar kan vi gå vidare till resten av rörelsen för att göra urkapningen ännu enklare.

2 – Rörelsen

Så där, du har bemästrat förberedelserna, alla lampor är gröna för att sedan börja engagera rörelsen som kommer att öppna kapseln och låta dig dricka din lilla dryck i lugn och ro.

Med fingrarna på plats placerar du botten av tändaren, som tidigare placerats horisontellt, under kapselns skårade kanter. Tändarens
ena ände ska vila på ditt pekfinger, och samma tändare ska vara vinkelrät mot flaskan.

Beer Lighter

Tryck hårt på tändarens metalldel, eftersom allt också kommer att handla om att få ett bra grepp om den del där stenen, knappen, flamuttaget etc. är placerade.
Så se till att du har ett fast, stabilt grepp.

Med din icke-dominanta hand, den som håller halsen stadigt, höj den något så att du har handen nästan på ena kanten av locket, detta kommer att fungera som en hävstång så att locket hoppar av lättare.

3 – Utförande 

När alla dessa inställningar har gjorts är allt du behöver göra att ge ett skarpt slag från metalldelen av tändaren, den i din starka, dominerande hand.

Briquet Décapsuleur

Gesten måste vara snabb men bestämd så att den kraft som genereras av din hand får kapsylen att spricka.
I verkligheten kommer du att använda samma system, samma rörelse som flasköppnare förutom att det kommer att göras med en tändare.

Beer Lighter Bottle Opener

Har du inga tändare? Men oroa dig inte, vi har täckt dig! Du kan hitta vår vackra samling av tändare genom att klicka på länken!

Tack så mycket för din uppmärksamhet, vi hoppas att du kunde lära dig med oss hur du öppnar din ölflaska och gör det med stor stil!

Om du gillade den här artikeln, ta gärna en titt på vår blogg om L’Utilité Du Briquet som publicerades för en kort tid sedan.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *