Hur rengör jag en tändare som har fallit i vattnet?

Hej på dig och välkommen till vår artikel, som kommer att handla om ett litet problem som många av oss redan har stött på under våra rökliv.

Vi ska tillsammans titta på hur man rengör en tändare som av misstag har fallit i vattnet. Detta händer ofta på sommaren vid poolen, till exempel.

Låt oss titta på det tillsammans direkt.

1 – Vatten och tändare, en dålig blandning.

Det kan hända att briquet kommer i kontakt med vatten, särskilt på sommaren när du badar och glömmer att ta upp den ur fickan (till exempel pojkar i shorts), eller du glömmer den i dina kläder när du tvättar dem i tvättmaskinen, eller du tappar den i en vattenpöl av misstag.

Men vad händer om tändaren faller i vattnet? Är det möjligt att få den att fungera igen? Vi ska förklara varför en tändare inte är kompatibel med vatten och vilka lösningar som finns för att undvika denna situation.

Flågan skapas genom att gnugga stenen för att skapa en gnista och hålla gasen öppen så att den kan släppa ut.

Pierre Briquet Etincelles

Fenomenet att eld och vatten möts är välkänt för alla, särskilt brandmän. Eld släcks gradvis vid kontakt med vatten, som därför inte är kompatibelt med en tändare.

Du kanske undrar om det är en dålig idé att glömma en tändare i fickan när du tvättar kläder i tvättmaskinen. Men
nej, det är säkert för din bil, tändaren exploderar inte och den orsakar ingen brand i din lägenhet, så du behöver inte oroa dig.

2 – Vilka lösningar för att rädda din tändare?

Vi vet vilken smärta du känner när du förlorar en kär vän som alltid räddar dig: för att tända en cigarett, för att öppna en öl.
Vi har utvecklat olika lösningar för att undvika att tappa vår tändare i vattnet, eftersom det inte är vårt jobb att ge moraliska lektioner som ”Var lite mer försiktig när du går nära vatten” eller ”Se till att du tömmer fickorna innan du lägger tändaren i bilen”, även om det är föräldrarnas jobb och det fortfarande är ett gott råd
.
Om du vill skaffa några bra tändare för att undvika dessa små bekymmer kan du ta en titt på vår samling av tändare för att se de otaliga vattentäta och lufttäta modeller vi har att erbjuda.

Vattentät militär tändare

Det finns också elektriska tändare som på grund av sin sammansättning är mindre benägna att skadas om de råkar falla i vattnet. Du kommer säkert att hitta din sällsynta pärla i den här samlingen. Tro oss, du kommer att hitta det du letar efter här.

Briquet Electrique

Här avslutas denna artikel, vi hoppas att vi har kunnat besvara alla dina frågor och om du vill undersöka detta område ytterligare, ta gärna en titt på vår artikel om de Utility Du Briquet som redan finns.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *