Vilken är den bästa piptändaren?

Hej till er alla, vi är mycket glada att ha dig tillbaka för en annan artikel. Vi ska prata om ett ämne som borde vara av intresse för många av er.

I dag ska vi tillsammans titta på vilken tändare som är bäst lämpad för er piprökare. Vi kommer att ta en titt på olika tändarmodeller som kan få dig att häpna!

1 – Att välja rätt tändare

Om du
har läst någon av våra djupgående cigarrresurser, vet du att vi verkligen gillar fackeltändare för deras enkelhet och användarvänlighet. Men samma tändare facklor rekommenderas inte här, eftersom den intensiva rundstrålande lågan inte bara är obekväm, utan också kan skada din pipa. Istället rekommenderar vi att du använder tändstickor eller tändare med mjuk låga för pipor.

Allumette Pour Pipe

Precis som med cigarrer bör dock bensintändare undvikas på grund av lukten från lågan, som kan förändra tobakens smak.

Om du föredrar att använda en tändare, se till att den är fylld med butan, en luktfri gas som är mild mot tobak. Om du föredrar tändstickor bör du undvika tändsticksaskar i kartong eftersom de är tillverkade av kemikalier som kan ge en dålig smak.

De flesta tändare med mild låga, inklusive engångständare, fungerar bra, men rätt modell kan radikalt förändra hur du tänder och röker.

Briquet Pour Pipe

Vissa piptändare har till exempel en vinklad eller långsträckt spets som gör det lätt att nå elden. Andra, å andra sidan, har en bredare låga för att göra processen enklare.

2 – Tänd din pipa ordentligt

Först placerar du lågan på tobaken och rör den i en cirkulär rörelse genom pipan.
Ta ett kort andetag medan du gör detta.

Syftet är inte att tända all tobak utan att värma upp den, så rök inte för mycket. Uppvärmningen tar bort överflödig fukt från tobaken och jämnar ut tätheten i pipan. När tobaken tänds på ytan kan den expandera när den lämnar kolven. Detta är inte bara normalt, utan också önskvärt för att förbättra inandning och förbränning.

När ytan är bränd, låt lågorna dö ner. När lågan är helt släckt placerar du försiktigt tillbaka tobaken i snusdosan med hjälp av ett verktyg eller dina fingrar. Undvik
dock att överfylla, eftersom du bara vill minska höjden till en rimlig nivå.

Tabatière Pipe

Om du använder fingrarna för att stänga den, kan du behöva vänta längre för att undvika att bränna dem. Det är
bland annat av den anledningen som vår guide rekommenderar att du köper ett ugnsverktyg istället för fingrarna.

När du är redo för du tillbaka lågan till cigaretten i samma cirkulära rörelse. Små knackningar i pipan gör att lågan kommer lite närmare. När tobaken börjar antändas ökar du långsamt djupet på puffen för att föra lågan närmare koppens botten. När tillräckligt med rök bildas drar du tillbaka lågan och pipan tänds.

Du kommer att älska denna utmärkta briquet pipe galenskap.

Briquetpipa

Om du gillade den här artikeln, tveka inte att ta en titt på vår artikel om de olika modellerna av tändare som du kan hitta i vår butik.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *